Tilburg – Afgelopen weekend (13 en 14 januari) vond in de zalen van het UvT sportcentrum de 3de editie van de Lacrosse Cup plaats. Uiteindelijk ging het Nederlandse team met de winst ervandoor. 

Sinds 2016 organiseert Tilburg Lacrosse met Amerikanen, waar lacrosse een grote sport is, het toernooi. Doel van het toernooi is om de sport in Nederland te laten groeien. En dat lukt aardig, want het aantal teams in Nederland stijgt de laatste jaren. Tijdens de 3de editie deden tien teams mee uit onder andere België en de Verenigde Staten.

Nederland pakt titel

Twee dagen lang werd er gestreden voor de felbegeerde titel. Uiteindelijk kwam het Nederlandse team in de finale en nam het op tegen het Nederlandse team. Zij kwamen namelijk met twee teams (oranje en blauw) naar het toernooi. Het oranje team kwam in de finale als sterkste uit de strijd en kroonde zich daarmee tot winnaar van het toernooi.

Clinic

Naast het toernooi, werd er ook een clinic gegeven door een Amerikaanse coach. “Deze sport is in Amerika vele malen groter dan in Nederland en zijn ze qua niveau ook vaak wat verder. Door deze clinic kunnen de teams uit andere landen, waaronder Nederland, veel leren en zelf toepassen waardoor we het niveau van de sport naar een hoger level tillen”, aldus organisator Judith Horrevorts. Ook volgend jaar zal het toernooi plaatsvinden en staat gepland in het weekend van 19 januari.

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

140118  Lacrosse Cup 011