Hilvarenbeek kent in de zomermaanden vele succesvolle evenementen. De Beekse Marathon is één van die evenementen die al jaren een grote publiekstrekker vormen. Lopers uit het hele land en zelfs uit het buitenland komen naar het mooie Hilvarenbeek.

Op zondag 20 september 2015 organiseert Atletiekvereniging Achil’87 de marathon. Om 10.30 uur wordt voor de jeugd een 1 km wedstrijd gehouden, waarna om 11.00 uur het startschot wordt gelost voor de 5 km, 10 km, de halve marathon, de 30 km en de hele marathon. Voor het eerst dit jaar is er ook de mogelijkheid in te schrijven als team voor een estafette marathon, om samen die magische afstand af te leggen. Voor elke deelnemer wordt er dus een geschikte afstand aangeboden.

De gezellige Vrijthof, het historische centrum van Hilvarenbeek, vormt de uitvalsbasis. De lopers worden bij iedere doorkomst luid aangemoedigd door de toeschouwers langs de zijlijn en op de diverse terrasjes. Voor de kinderen is er een luchtkasteel aanwezig. De speaker houdt u op de hoogte van de doorkomst en finish van alle deelnemers. Daarnaast is er volop muziek, zowel op de Vrijthof als ook onderweg ter ondersteuning van de lopers.

De organisatie heeft het vriendelijke verzoek aan diegenen die aan het parcours wonen om te zorgen voor versiering, muziek, een waterpost, sproeier of iets dergelijks. Dit om de sfeer voor de lopers nog eens extra te verhogen; er is tenslotte niets leukers dan door een gezellige buurt te lopen waar het publiek je enthousiast aanmoedigt.

Wanneer lopers zich nog niet ingeschreven hebben via internet, kunnen zij zich tot uiterlijk een half uur voor de start inschrijven bij de kiosk op de Vrijthof. De bewaakte gymzaal aan de Papenstraat, achter basisschool de Driehoek, is in gebruik om uw tassen neer te zetten en na afloop te douchen en om te kleden.

Bij de diverse afstanden en categorieën kan er weer gestreden worden om fraaie bekers en medailles. Voor het verbeteren van het parcoursrecord op de hele marathon (2:23:22 Greg van Hest en 3:00:51 Marlien van Beek) is een geldprijs beschikbaar.
De marathonafstand is onderdeel van de Ultracup (www.ultraned.org), een criterium van langeafstand wedstrijden in de Benelux, wat er toe leidt dat ook vele Belgische deelnemers aan de start zullen verschijnen.

Voor nadere informatie over de Beekse Marathon verwijzen wij u eveneens graag naar de websites www.achil87.nl en www.beeksemarathon.nl. Na afloop vindt u daar ook de uitslagen en een fotoreportage.

De leden van de marathoncommissie van Achil´87 hopen op zondag 20 september een groot publiek te mogen ontvangen op de Vrijthof en langs het parcours in Hilvarenbeek.