De tweede Highland Edition-Obstacle Run staat opnieuw geheel in het teken van de Schotse Highlands. Ook zal in de Game Arena (start en finish) het NK Highland Games (Sterkste Man van Nederland) wordt gehouden. Een weekend waarin zowel voor deelnemers als bezoekers van alles te beleven valt.

Obstacle Course Running (OCR) is de snelst groeiende sport ter wereld. Belangrijk bij een Obstacle Run is dat het parcours voor zowel jong als oud veel uitdaging biedt. Een combinatie van bikkelen en vooral veel plezier hebben. De organisatie verwacht zo’n 1500 deelnemers. Het parcours van 12 kilometer heeft 37 gebouwde hindernissen met routes van 6, 12, 18, 24 of 30 kilometer. Na een gave warming-up kruip je door modder en bedwing je hindernissen als Urguhart Castle, Waterswing en mud trenches.

It’s not a race, it’s a challenge
Op 16 juni strijden teams van vijf deelnemers om de titel ‘Beste Clan of the 2018 Gathering’. Bij deze strijd die bestaat uit drie onderdelen, gaat het vooral om samenwerking. 17 juni (vaderdag) is vooral voor de families. Gezamenlijk bedwingen zij het drie – of zes kilometerparcours. Organisator Sander van Nieuwenhuijzen: ‘Leer je kids wat ze kunnen bereiken met volhouden, doorzetten en het overwinnen van angsten. Maar vergeet vooral de positiviteit niet. It’s not a race, it’s a challenge!’

Wil je nog deelnemen aan een van de runs? Schrijf je dan snel in via www.obstacleworld.nl.

Evenemententerrein
Op beide dagen vinden er in de Game Arena tal van activiteiten plaats, zoals:

  • Moedig de deelnemers aan die overal over hindernissen kruipen en klimmen
  • Laat je schminken in de strijdkleuren van de Clans
  • PICNIC Kids area met springkussen, kleurplaten en voetbalgoals
  • Heerlijk eten en drinken, waaronder verschillende bieren, bij de Beer Barrel
  • Verbaas je over de krachtmetingen van de Sterkste Mannen van Nederland en Belgie tijdens het NK Highland Games
  • Oefen je klim- en klautertechnieken op de Obstacle Box
  • Ervaar de Schotse sferen