Na een 1ste zeer succesvolle editie van het Fair Play Toernooi in juni van dit jaar zal er a.s. zaterdag 19 december voor de 2de keer het Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT) Fair Play Toernooi plaats bij Sc ’t Zand. Aan het toernooi doen 7 verschillende 1ste jaars F-teams mee van 7 verschillende voetbalverenigingen uit Tilburg. Het doel van het toernooi is om de spelers het spelplezier weer terug te geven. Om 09:30uur zal het toernooi van start gaan, iedereen is van harte welkom om de spelers aan te komen moedigen. Het toernooi zal rond 12:30 uur eindigen.

Fair Play regels
Het PVKT Fair Play Toernooi zal gespeeld worden volgens de regels van de Fair Play competitie van de KNVB. Dit houdt het volgende in: het speelveld is een stuk kleiner, er is geen scheidsrechter, de ouders staan op grotere afstand van het veld en de coaches mogen alleen tips geven vanuit een coach vak. Na afloop zal er geen prijsuitreiking zijn, want de nadruk ligt op het plezier in plaat van het resultaat.

Succesvol
Het “Fair Play” concept komt uit Duitsland. In district Zuid II van de KNVB is er 2 jaar geleden met 10 teams een Fair Play competitie gestart en inmiddels is het in dit district een enorm succes geworden. De verhalen zijn erg positief te noemen. In Tilburg starten we na de winterstop ook met Fairplay competitie, waarmee Tilburg een unicum heeft binnen District Zuid 1 van de KNVB.

Positief Voetbalklimaat Tilburg
Het project Positief Voetbalklimaat Tilburg is een gezamenlijk initiatief van alle voetbalverenigingen in Tilburg. Het project houdt zich bezig met positiviteit op en rondom de voetbalvelden in Tilburg en organiseert hierbinnen diverse activiteiten voor de Tilburgse voetbalverenigingen.