TILBURG – In een bomvol Theaters Tilburg vond vandaag, 15 december jl., de 26e editie van het Tilburgs Sportgala plaats. FOX Sports-presentator Toine van Peperstraten presenteerde in zijn eigen stad het sportgala. Er werden maar liefst acht prijzen in verschillende categorieën verdeeld.

Er waren in de volgende categorieën prijzen te winnen, met in de meeste gevallen drie genomineerde sporters:

  1. Sportman van het jaar: Sam Oomen, Chilton Galimo en Ryan Dielemans
  2. Sportvrouw van het jaar: Amber Gersjes, Sophie Smits en Karima Balouda
  3. Sporter met beperking van het jaar: Marlene van Gansewinkel, Hester Elisen, SO-team van SVG
  4. Sportploeg van het jaar: Tilburg Trappers en Katateam Erik Faes – Niels Neumann
  5. Jeugdsportstimuleringsprijs individueel: Emma van Haaren, Felix van Dijk en Luuk Maas
  6. Jeugdsportstimuleringsprijs sportploeg: Nederlands Junioren Curlingteam, Alfa en Omega en Random Attack Yaro en Femke
  7. Sportvrijwilligersprijs: Annemie Kwantes-Smulders en John Brocken
  8. Mariska Lips Award: Tessa Wouters, Lloyd Boomaars en Olivie van der Linden

Winnaars

Uiteindelijk werd Sam van Oomen uitgeroepen tot Tilburgs sportman van het jaar 2017. Hij maakte deel uit van Team Sunweb dat dit jaar het WK ploegentijdrit wist te winnen.  Bij de vrouwen won Amber Gersjes de titel Tilburgs sportvrouw van het jaar 2017. De judoka wist dit jaar zowel Europees- als Wereld juniorenkampioen te worden.

Voor de tweede keer op rij gingen de Tilburg Trappers met de prijs van Tilburgs sportploeg van 2017 ervandoor. Waar de jeugdsportstimuleringsprijs individueel voor hardloper Luuk Maas was, ging de jeugdsportstimuleringsprijs sportploeg naar het Nederlands Junioren Curlingteam. John Brocken werd gekroond tot sportvrijwilliger van het jaar en de Mariska Lips Award ging naar Willem II voetballer Lloyd Boomaars. Verspringster Marlene van Gansewinkel pakte de titel sporter met beperking van het jaar 2017.

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Later meer.