Voor het eerst sinds 12 september 2004, toen de Tilburg Steelers hun laatste wedstrijd speelden, is er weer een officiële American Football wedstrijd in Tilburg te zien. De Tilburg Wolves zullen het in de tweede divisie van de AFBN (American Football Bond Nederland) opnemen tegen de Dominators uit Utrecht. Het is niet de eerste keer dat deze twee clubs tegenover elkaar staan. Tijdens het ‘Haunted Field toernooi’ van de Wolves in oktober speelden de Utrechtse en Tilburgse formaties in de halve finale tegen elkaar. Tijdens dit toernooi, met aangepaste regels waardoor het niet als een officiële wedstrijd kan worden gezien, wonnen de Tilburg Wolves met 7-0 van de Utrecht Dominators.
Wolves & Carnaval
Het zit bij bijna iedereen in het bloed. De een heeft wat meer met carnaval dan de ander en de Tilburg Wolves doen er een schepje boven op. Iedereen wil een American Football speler of cheerleader zijn tijdens carnaval, de winkels hangen vol met American Football player-outfits en cheerleaders kostuums. In het carnavalsweekend willen de Tilburg Wolves het succes tegen de Dominators graag evenaren door een spektakel van jewelste neer te zetten. Zowel op als naast het veld. Op het veld als echte American Football spelers, die er met passie voor gaan tijdens hun eerste thuiswedstrijd en langs het veld fans gekleed in hun favoriete carnavals outfit of de clubkleuren die hen naar de overwinning schreeuwen. Tijdens carnaval zijn toeters niet onbekend, zo ook bij American Football. Neem alles mee om zoveel mogelijk lawaai te maken om de Tilburgers te helpen.
Om de fans te verwennen is er een speciale worstenbrood en Schrobbeler aanbieding in de kantine. Voor de kleinere fans zijn er ook leuke extra’s: Laat je schminken als een echte Football speler of wolf. In de rust wordt er een speciale fan wedstrijd gehouden. Maar liefst 4 fans krijgen de kans om een bal vanaf een bepaalde afstand tussen de palen te schoppen. Voor de fans die het lukt zijn er mooie prijzen. Hierbij moet je denken aan een gratis American Football tackle of Flag Football clinic voor 12 personen. Een geweldige kans om met je familie, je vrienden of je collega’s samen deze sport nog beter te leren kennen. Voor de kleinere bezoekers zijn er nog extra prijzen gesponsord door basc-online.
Wedstrijd
Door alle carnavals festiviteiten zou je bijna vergeten dat de Tilburg Wolves een wedstrijd spelen. De Coach John Jolie heeft de doelstelling van dit eerste seizoen op 2 overwinningen gezet. Op deze mooi zondag kunnen ze al de eerste stap zetten om de doelstelling te halen en misschien zelfs te overtreffen. Wil jij dit meemaken, kom de Wolves dan aanmoedigen en geniet van de sfeer op en langs het veld.

Over Utrecht Dominators
American Football Club Utrecht Dominators is op 5 november 2004 officieel opgericht door drie enthousiastelingen die vonden dat hun Utrecht niet zonder American Football team kon blijven. In december van 2005 zijn de senioren van de Dominators benaderd door de Almere Phantoms. Zij hadden een gebrek aan spelers en alle nieuwe spelers van Utrecht een gebrek aan wedstrijdervaring.

Op 9 januari werd de vereniging verrijkt met een cheerleader team. De meiden dansen tijdens wedstrijden, maar ook daar buiten. Zo waren ze o.a. te zien als reclame intro op RTL7, bij Stapel op auto’s en de BZT-show. In december 2008 is besloten te stoppen met het cheerleader team.

Ter ere van het een-jarig bestaan van de Utrecht Dominators en als voorbereiding op het komende seizoen werd er op 6 november 2005 een vriendschappelijke wedstrijd gespeelt tegen de Eindhoven Raptors. Dit was de aller eerste officiële wedstrijd van de Utrecht Dominators. De Dominators wonnen met 7-2.
Dit seizoen spelen de Dominators net als de Wolves in de tweede divisie van de AFBN. Hier strijden ze om een plek in de play-offs waarin ze de strijd voor promotie aan mogen gaan.

Zondag 26 februari
Sportpark ’t Kraaienbos
Centaurusweg 80, Tilburg
Van ?? tot ?? uur
Entree: Gratis