Op 24 en 25 september vindt het jaarlijkse aftrapweekend van Positief Voetbalklimaat Tilburg plaats. Dit feestelijke weekend in het teken van sportiviteit en respect is voor de derde keer de sportieve aftrap van het nieuwe voetbalseizoen.

Bij elke voetbalvereniging worden bezoekers warm verwelkomd met een kopje koffie of thee. Wethouder sport, Hans Kokke, zal aanwezig zijn bij een aantal verenigingen, evenals enkele spelers van Willem II. Wethouder Kokke: “Het aftrapweekend is een uitgelezen kans om de hele vereniging nog eens extra bewust te maken van het belang van een positief voetbalklimaat. Met opzet zeg ik: de hele vereniging. Alleen als we allemaal meedoen, kunnen we stappen maken.”

Het tijdsprogramma is per voetbalvereniging verschillend in verband met de tijden van de wedstrijden, maar de activiteiten zijn hetzelfde:
Welkom op het sportpark.
Voorafgaande aan elke wedstrijd komen zowel spelers als ouders het veld op om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen.
Na de wedstrijd zullen de teams in de kantine samenkomen om gezamenlijk wat te drinken en de wedstrijd te bespreken.
Onthulling van het ‘Positief Voetbalklimaat Tilburg respect stoepbord’.
Er worden RESPECT aanvoerdersbanden uitgedeeld aan de aanvoerders en er worden lolly’s uitgedeeld aan ouders die zich iets teveel laten horen langs het veld.

Dit jaar deelt de organisatie in samenwerking met JOGG Tilburg en Sligro Tilburg ook teamboxen fruit uit aan de jeugd van de voetbalverenigingen. De thuisspelende teams en gasten krijgen na de wedstrijd de box met fruit zodat ze na het sporten gezamenlijk een gezonde hap kunnen nemen.

Achtergrond project
Positief Voetbalklimaat Tilburg is opgezet na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012. In Tilburg zijn 14 van de 18 voetbalverenigingen actief betrokken bij het project. Het project organiseert onder andere workshops en clinics positief coachen en workshops positief coachen voor ouders, workshops sportief besturen en workshops mentale weerbaarheid voor (jeugd)scheidsrechters. Het mooiste van dit project is dat de verenigingen kosteloos kunnen aansluiten om zo tot een positiever voetbalklimaat binnen de vereniging te komen.

We heten u tijdens dit weekend graag welkom bij één van de voetbalverenigingen. Check voor meer informatie onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/positiefvoetbalklimaattilburg