Turnsters van Kunst & Kracht hebben hebben huisgehouden in Tilburg. Afgelopen weekend werden in het T-Kwadraat de toestelfinales gehouden voor de N1/divisie 1, N2/divisie 2 en jeugd N3. Kunst en Kracht scoorde op veel onderdelen medailles. In totaal ging de turnvereniging met 20 medailles naar huis.

Alle turnsters van Kunst & Kracht hadden zich in de regiovoorrondes geplaatst voor een of meerdere toestelfinales. Altijd een leuke wedstrijd, omdat er per toestel medaille gewonnen kan worden. Alleen de beste vijf turnsters uit de regio van de vier verschillende toestellen mogen meedoen aan de toestelfinales. De toestelfinales zijn tegelijkertijd een mooie opstap voor de landelijke wedstrijden. Tessa Wouters mocht zaterdag de spits afbijten. Met een vierde plaats op brug en een vijfde plaats op vloer heeft ze een goede prestatie geleverd. Op zondag mochten de jonge turnsters in de eerste wedstrijd hun beste turnoefeningen laten zien. En dit deden ze zeker. Ise Cools en Evi Vogten waren beiden goed voor vijf medailles, waarvan Ise met twee gouden medailles en twee zilveren medailles om haar nek naar huis mocht en Evi met een gouden medaille. Tevens mogen Silke van der Smissen en Floor de Weijer ook terugkijken op geslaagde toestefinales, net geen medailles, maar zeker goed geturnd. Ook in de eerste wedstrijd was het de buurt aan de junioren divisie 1 en 2. Ook zij behaalden allemaal een of meerdere medailles. Voor Katja Letova was het een keer goud en een keer brons. En voor Robyn Heijtbrink een keer zilver en een keer brons. Bowy Wiesbrock kan ook tevreden terugkijken met drie gouden medailes en een ziveren medaille op brug. Voor haar zus Kelsey helaas geen medaille maar wel goed voor een vijde,zesde en twee keer een zevende plaats. Isa Wijtsma met een vierde en zevende plaats heeft het ook zeker goed gedaan. In tweede wedstrijd was het de buurt aan Romy Stevens, Michelle Burgler en Lia Kamtsis. Voor Lia was het haar eerste toestelfinale uitkomend in de N2. Ze mag met een zilveren medaille op sprong en een zesde plaats op brug zeker trots zijn. Tevens wisten Romy en Michelle 3 gouden medailles, twee ziveren medailles en een bronzen medaille in de wacht te slepen. Al met al ging de turnsters van Kunst en Kracht aan het eind van de dag met tien gouden medailes, zeven zillveren en drie bronzen medailles richting huis. Tegelijkertijd vond ook in het T-Kwadraat de tweede voorwedstrijd plaats voor divisie 3, N3 en jeugd N4. Dit is een hele belangrijke wedstrijd om je te kunnen plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Lara Wehrens, Danique van loon, Dorine Berends, Puk van der Smissen en Loes Bongartz hebben zich zeker geplaatst voor de landelijke finales. Voor Luna Blauwgeers, Anouk van Beurden en Zara de Leeuw is het nog even afwachten.

Tevens werd dit weekend de regiokampioenschappen voor turnen heren in Oss gehouden. De heren van Kunst & Kracht hebben allen een goede prestatie neergezet. Met een zilveren medaille om zijn nek mag Thijn van der Heijden, Benjamin nivo 10 talenten divisie op een goede wedstrijd terugkijken. En Aiden Tannenbaum, pupil nivo 8 tweede divisie, met een bronzen medaille heeft ook een goede wedstrijd geturnd.