Op 23 en 24 september vindt voor het 4de jaar op rij het aftrapweekend van Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT) plaats. Dit feestelijke weekend in het teken van sportiviteit en respect is dit keer letterlijk een sportieve aftrap van het nieuwe voetbalseizoen, want komend weekend start ook de 1ste competitieronde bij de voetbalverenigingen. 

Let’s celebrate voetbal
Wethouder Kokke: ” Afgelopen zomer was Tilburg een van de speelsteden van het EK vrouwenvoetbal. Sportiviteit voerde de boventoon, zowel op het veld als op de tribunes en in de stad. Supporters van verschillende landen liepen samen in de fanwalk van het Pieter Vreedeplein naar het stadion. Onvergetelijk zijn de ca. drieduizend IJslanders die samen met enkele honderden Fransen een zeer positieve voetbalsfeer brachten in de stad. Ik pleit ervoor om dit vast te houden en samen verder uit te bouwen. Plezier moet de boventoon voeren in het voetbal en gelukkig zie je dit door het project Positief Voetbalklimaat Tilburg steeds meer terug op en langs de velden.”

Groene kaart als symbool van het netwerk PVKT
Tijdens het aftrapweekend kan iedereen die betrokken is bij een (jeugd)wedstrijd de groene kaart verdienen. De groene kaart is een van de uitingen die voortkomen uit de afspraken die het netwerk Positief Voetbalklimaat Tilburg met elkaar hebben gemaakt om positief, gewenst gedrag te stimuleren. De groene kaart wordt na afloop van een wedstrijd door de scheidsrechter uitgedeeld aan een opvallend sportief persoon. Dit kan een speler zijn, maar ook een coach of een ouder langs de kant. Bij inlevering van de groene kaart krijgt de winnaar van de groene kaart een leuke attentie.

Oudere jeugd helpt bij pupillenwedstrijden
De tegenstander welkom heten op het sportpark, voor de wedstrijd een kopje koffie en thee voor de ouders. Met zijn allen op de middenstip, ook coaches en ouders en dan met zijn allen in een rij om handen te schudden voor de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd een erehaag voor de spelers die, ongeacht de uitslag, altijd moeten worden toegejuicht voor hun inzet! De oudere jeugd van de verenigingen zal worden ingezet om van elke pupillenwedstrijd een feestje te maken.

Achtergrond project
Positief Voetbalklimaat Tilburg is eind 2013 opgezet als gevolg van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Voetbalverenigingen werken samen, wisselen best practices uit en maken afspraken hoe sportiviteit en respect binnen Tilburg gezamenlijk gestimuleerd kan worden. Binnen het netwerk zijn er al meer dan 1700 trainers/coaches opgeleid in het positief coachen en zijn er vele workshops positief coachen voor ouders georganiseerd. Daarnaast worden opleidingen voor scheidsrechters georganiseerd en proberen we via besturen PVKT als een rode draad door de vereniging te laten lopen.

U bent tijdens dit weekend van harte welkom bij één van de voetbalverenigingen. Check voor meer informatie de Facebookpagina: https://www.facebook.com/positiefvoetbalklimaattilburg.