De eerste editie van de Tilburgse Kermisrun komende zondag 29 juli begint zijn definitieve vorm te krijgen. Het evenement van naar keuze 5 of 10 kilometer zal tientallen kermisattracties en locaties aandoen met het kermislint als centrum.

Er wordt bij dit evenement dat een pure Funrun is gestart vanuit de wagenmakerij in de Spoorzone. De eerste groep gaat om 10.30 uur van start  en wordt weggeschoten door kermiswethouder Erik de Ridder. Daarna gaan om de minuut groepjes van start voor hun ontdekkingstocht over de kermis en de overige locaties.

Nooit eerder is er een run gehouden die – met dank aan diverse exploitanten – door de attracties gaat! Wat die attracties betreft gaat het om zeer uiteenlopende zaken van pink chapel, suikerspin, muizenstad, ballengooien, schiettent, gamehal en kamelenrace tot glazen doolhof, cakewalk (2 keer zelfs!), rutschbaan en tot slot een welverdiende rit met de wildwaterbaan. Bedenk dat je dan ook nog door tal van typisch Tilburgse locaties gaat zoals popcentrum 013, stadsbrouwerij 013, woonzorgcentrum Joannes Zwijsen en Runshop Greg van Hest. En dan zijn er nog de horeca gelegenheden zoals Bolle, Brandpunt en in de Spoorzone RAW, de Boemel en EVE. Op je route passeer je de Piushaven, het Vrijheidspark, de Muzentuin, de Spoorzone en Clarissenhof.

Op het einde van de 19e eeuw kende Tilburg wel kermislopers, maar dat betrof mensen die op een draf door de stad gingen om links en rechts de kermis aan te kondigen. En anno 21e eeuw zijn er in het Noordhollandse kermislopen waarbij het hardloopevenement gekoppeld is aan de plaatselijke kermis. Maar in je eigen tempo door de attracties lopen is volstrekt uniek! Op de website www.tilburgsekermisrun.nl  staan de attracties en locaties aangegeven. Nog geen startnummer?  Via de website kun je je tot zondagmorgen 10.00 uur  nog aanmelden voor dit unieke evenement!

Kermisrun-plattegrond 2