Innsbruck, 25 november – Tijdens de 23e internationale Eiscup is Julia van Dijk als eerste geëindigd in de categorie Advanced Novice. Met een prima korte kür en een fantastische lange kür liet de twaalfjarige Tilburgse kunstrijdster 35 rijdsters achter zich.

Na de korte kür op zaterdag stond Julia tweede in het klassement over twee dagen. Haar lange kür op zondag kende een hoge moeilijkheidsgraad in de technische elementen. Daarmee behaalde zij een  score van 61,18 punten.  Julia verbeterde hiermee haar PB met 8,5 punten en klom met  een totaalscore van  93,25 punten naar de 1e plaats. Het verschil met de nummer twee bedroeg ruim 5 punten.

Dit seizoen debuteerde Julia in de categorie Advanced Novice. Hier boekte zij veel progressie en pakte al diverse podiumplaatsen in de kwalificatiewedstrijden voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Ook kwalificeerde Julia zich al ruimschoots voor deelname aan de KNSB cup (Nederlands Kampioenschap) dat van 21 tot en met 24 februari 2019 in Den Haag wordt gehouden. Dat ze nu ook internationaal goed presteert is een bevestiging van haar talent.

Julia wordt getraind door het trainersteam van Kunstrijvereniging De Drechtsteden en werd in Innsbruck  gecoacht door Marieke Ter-Kruithof.

©Foto: Piet van Es.