De Bosloop
Op zondagmorgen 8 november organiseert Achil’87 weer haar jaarlijkse Beekse Bosloop vanuit Hilvarenbeek. Dit is een zogenaamde “Run for Fun”, er vindt namelijk geen tijdmeting plaats. Bovendien is er onderweg de mogelijkheid te pauzeren op een prachtige plek bij een boerderij midden in het bos onder het genot van koffie/ thee en een versnapering. Na afloop kan er nog gezellig nagepraat worden in het clubhuis onder het genot van een kop soep.

Kom genieten van de Brabantse Kempen in herfstpracht en combineer uw sportieve inspanning met een bezoek of een overnachting aan het gezellige Vrijthof in Hilvarenbeek en ervaar de Brabantse gemoedelijkheid.

Afstanden
Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 10 km of 20 km. Het parcours loopt door de prachtige bossen van Gorp en Roovert. De bossen zijn in dit jaargetijde gehuld in schitterende herfstkleuren. Het parcours is uitgezet langs wandelknooppunten en wordt dus niet meer aangegeven met de traditionele linten.

Nieuwe opzet: lopen in groepen
Alle afstanden worden afgelegd met een groep onder begeleiding van een ervaren trainer/begeleider die het bosgebied goed kent.
Er zijn verschillende tempogroepen voor alle afstanden: een groep die ongeveer 8-9 km/u loopt en een groep die een looptempo van 10-11 km/u aanhoudt.
Bij de groepen geldt het principe “samen uit samen thuis”, onder leiding van de trainer/begeleider; dit betekent dat er rekening gehouden wordt met elkaar en dat de aanwijzingen van de trainer/begeleider worden gevolgd..

Tijd en plaats
De starttijd is 10.00 uur vanaf de atletiekbaan Roodloop, Uranusstraat 1, 5081 TB Hilvarenbeek.
De 10 en 20 km finishen ook weer op de atletiekbaan van het sportcomplex aan de Roodloop.
De deelnemers aan de 5 km. afstand, verplaatsen zich per fiets of anderszins naar een aangegeven locatie in het bos, waarna aldaar de 5 km route wordt gelopen.
Na afloop keren de 5 km lopers terug naar de Roodloop.
Er kan worden omgekleed en gedoucht in onze kleedkamers.

De prijs voor deelname is voor iedere loop hetzelfde bedrag: € 4,00
Inschrijven kan alleen op de dag zelf vanaf 9.00 uur in het clubgebouw van Achil’87.

Voor meer informatie kan men de website (www.achil87.nl) raadplegen.