Op zondag 28 mei vond voor de eerste keer de Marathon Tilburg plaats. Niet alleen de ervaren lopers kwamen hier aan de start, ook jonge nieuwe Tilburgers mochten deelnemen aan dit evenement. Om 09.30 uur, net na voor de start van de hele marathon, stonden 16 kinderen met Syrische of Irakese afkomst aan de start van de Mini Marathon. Een initiatief van Marathon Tilburg, Sportbedrijf Tilburg en de Johan Stekelenburg Stichting.

De jonge kinderen liepen zondag een afstand van 420 meter. Maar het was meer dan dat. De deelname was een unieke beleving voor de kinderen. Dat was ook het doel van de Johan Stekelenburg Stichting, die als maatschappelijk partner verbonden is aan de Marathon Tilburg. De stichting biedt kansarme kinderen tot 13 jaar, autochtoon of allochtoon, een perspectief. Hen mee laten doen in de maatschappij. Sportbedrijf Tilburg sluit hierin aan met hun doelstelling: alle Tilburgers enthousiasmeren te gaan sporten. Samen wilden ze de kinderen een unieke hardloopervaring geven, en dat is gelukt.

Unieke belevenis 

Het hele traject was een unieke belevenis voor de kinderen. Op woensdag 24 mei kregen de jonge lopers een unieke hardloopclinic, verzorgd door Runnersworld Tilburg. Er werd die dag niet alleen getraind voor de Mini Marathon van zondag, ook werden er hardloopschoenen en wedstrijdshirts uitgedeeld, die de lopers mochten houden. Deze werden gesponsord door de Johan Stekelenburg Stichting. Op zondag stonden de 16 kinderen aan de start voor hun eerste hardloopevenement ooit. Het vele publiek wat op de Marathon Tilburg af kwam klapten en schreeuwden ook de jonge lopers naar de finish. Daar werden ze officieel ontvangen en kregen ze een medaille uitgereikt.