De gemeenten Breda en Tilburg mogen de Special Olympics Nationale Spelen in 2024 organiseren. Het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking vindt in juni 2024 plaats in de twee speelsteden.

21 sporten
De steden slaan de handen ineen om dit bijzondere evenement naar Brabant te halen. Ongeveer 2.500 sporters zullen deelnemen aan 21 toernooien. In Breda vinden atletiek, badminton, bocce, dansen, gymnastiek, hockey, inline skaten, judo, MATP (Motor Activity Training Program), tafeltennis en tennis plaats. In Tilburg zijn de toernooien voor beachvolleybal, bowlen, golf, handbal, korfbal, open water zwemmen, paardrijden, voetbal, wielrennen en zwemmen.

Vrijdag 11 maart maakte Special Olympics Nederland officieel bekend dat de Special Olympics Nationale Spelen van 2024 in Breda en Tilburg plaatsvinden.

Iedereen doet mee
De Special Olympics Nationale Spelen worden tweejaarlijks gehouden in verschillende speelsteden. De vorige editie vond in Den Haag plaats. In juni 2022 is de regio Twente gastheer.

Sport voor iedereen
Sporten en bewegen moet in Brabant voor iedereen die wil mogelijk zijn. Sport heeft een positief effect op het welzijn en gezondheid. Voor alle Brabanders, met of zonder beperking of aandoening.

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken;