Met dit jaar de vijfde editie van het Fun Experts Open NK Mascotte.

Op vrijdag 13 mei barst het spektakel los. Het G-voetbalweekend, 3 daags voetbalevent, wordt gehouden op het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg van vrijdag 13 t/m zondag 15 mei. Het strijdtoneel voor de 23e editie van het G-voetbalweekend. Dit grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestaat uit vijf verschillende toernooien. Ruim 550 voetballers uit binnen- en buitenland gaan met elkaar de strijd aan om die felbegeerde bekers. En zo’n 120 vrijwilligers en 70 partners maken dit evenement mogelijk. Voor de vijfde maal wordt het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd op zaterdag 14 mei. Deze wedstrijd is speciaal voor diverse mascottes van winkelcentrums, voetbalverenigingen etc uit Nederland en België. De toegang tot het evenementen terrein bedraagt 2 euro per persoon.

Vijf toernooien
Het G-voetbalweekend telt vijf toernooien verdeeld over drie dagen:
– Vrijdag 13 mei : 8e Tilburgse carnavals voetbaltoernooi (18.15-22.00 uur)
– Zaterdag 14 mei : 14e Int. G-pupillen voetbaltoernooi (9.00-17.00 uur)
– Zaterdag 14 mei : 15e Mix integratie voetbaltoernooi (17.00-22.00 uur)
– Zondag 15 mei : 23e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi (9.00-17.00 uur)
– Zondag 15 mei : 11e Wim Groels sr. voetbaltoernooi (9.00-17.00 uur)

Prominenten
Diverse prominenten, zoals Leo Alkemade, Glenn Helder, Jimmy van Fessum, Marcel Meeuwis, Pieter Grimmelius, Ronald Mc Donald, Prins Robert d’n Irste fluiten een wedstrijdje gedurende het weekend. Johan Vlemmix zal de jury vertegenwoordigen bij het Fun Experts Open NK Mascotte samen met Eric Dikeb en Chris Donkers. Ook zullen Michael Humblé, Wesley, Johnny Purple, het Feestteam en een mysterie gast er deze editie van het G-voetbalweekend weer een feestje van maken.

Vrijdag 13 mei
Op vrijdag 13 mei trappen we af met diverse carnavalsverenigingen, zoals UKWA & Friends, de Stuifnummers, de Kerkuilen, de Steunzolen, de Kruistrappers, Is De We, de Vattebieren, de Kappesientjes, de Taverneplekkers, Ballefruttersgat, de Ziggoplekkers, de Berggeiten, Knollevretersgat, de Bende van Ellende en Lijfwacht der Prins. De aftrap van dit carnavalsvoetbaltoernooi zal verricht worden door Prins Robert d’n Irste, hoogheid van kruikenstad 2015-2016. Deze avond zal mede opgevrolijkt worden door blaaskapellen Efkes Wochte en de Buntstekers , zanger Michael Humblé en Johnny Purple.

Zaterdag 14 mei
Zaterdag 14 mei zullen het Feestteam en Michael Humblé een feestje bouwen met hun Nederlandstalige feest hits. 250 kinderen met een beperking uit Nederland en België gaan strijden om de prijzen in het Rabobank stadion met 650 overdekte zitplaatsen. Daarnaast zullen er diverse optredens zijn van onder andere een G-Zumba groep en de drumband van Amarant.

TILBURG -  G-voetbalweekend 24-05-2015, Daniel de Brouwerpark Amarant. Voetbal.

TILBURG – G-voetbalweekend 24-05-2015, Daniel de Brouwerpark Amarant. Voetbal.

Voor het vijfde jaar wordt het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd op zaterdag 14 mei tussen 12.00-17.00 uur. Dit is een wedstrijd tussen onder andere Dirkje (Dirk Kuyt Foundation), RIKCY (RKC Waalwijk), Plutzke (Plus Lutz), Kingo (Willem II), Bozzie (FC Den Bosch), Haribo beer (Haribo), Benny Bollo, Lenny de vos (Team4animation), Tjeuke (mascotte Kruikenstad), Dummie (voor Dummies), Le Zebre (Sporting Charlerois), Snuit (de Uithof), ADAM (EK atletiek Amsterdam), Woeffie (stichting voedselbank Utrecht), Kootje Koala (stichting Energy4all), Hoeffie (winkelcentrum Heyhoef), Orange Donkey (Orange Planet), Moef (Ipse de Bruggen), Oranje Leeuw, Tippy (G-voetbalweekend) en de Kat en Muis (mascottes van het Fun Experts Open NK Mascotte). De jury bestaat uit jury voorzitter Johan Vlemmix, Erik Dikeb en Chris Donkers. Zij beoordelen de mascottes op een drietal onderdelen: een Meet &Greet, dance battle en een originele mascotterun van zo’n 300 meter. De winnaar mag zich ‘Beste Mascotte van Nederland 2016’ noemen.

Zondag 15 mei
Deze dag staat vol met entertainment. Wesley en Michael Humble zullen een spetterend en feestelijk optreden verzorgen tijdens het 23e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi en 11e Wim Groels sr. voetbaltoernooi, welke gespeeld worden door 40 teams. Tevens zal er de Wesley’s beste keeper bokaal worden uitgereikt. Ambassadeur en zanger Wesley zal de penalty’s nemen op de beste keepers. Ook om het RKC Waalwijk penaltybokaal zal worden gestreden met Pieter Grimmelius in de goal.

Tevens kunnen de bezoekers gebruik maken van het Mora kidsdorp. Daar kan men deelnemen aan verschillende nevenactiviteiten zoals penalty schieten, pannavoetbal, op de stropdasschieten en springen op het Plutzke luchtkussen, een stormbaan, enveloppespel, foto shoot met vele mascottes en diverse andere activiteiten. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het PLUS LUTZ Holland House.

Deelname
Inschrijven kan alleen nog voor het 15e Mix integratie voetbaltoernooi op zaterdagavond 14 mei via onze site www.g-voetbalweekend.nl, onder het kopje inschrijvingen 2016. Geef je individueel en/of samen met je vrienden op. Wees er snel bij want vol=vol! Alle andere toernooien zitten bomvol. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen.