12 bedrijfsploegen nemen deel in een speciale 2-kamp.
De eerste zaterdag van oktober is traditioneel dé zaterdag van de MoordRegatta van de Tilburgse Open Roeivereniging (TOR). De achtervolgingsrace begint populair te worden bij het Tilburgse bedrijfsleven, een spannende afsluiting van een intensieve periode van teambuilding op het prachtige roeiwater van het Wilhelminakanaal bij de Beekse Bergen.
Al enige jaren staat de Moordregatta bekend als de achtervolgingsrace over 6,5 km die start bij de sluis in Haghorst en eindigt bij de finishtoren op de Watersportbaan Tilburg. Meer dan 100 roeiteams uit Nederland, Duitsland en België doen in verschillende categorieën mee. Er zijn zowel roeiers in skiffs (eenpersoonsboten) maar er doen ook twee-, vier- en achtpersoonsboten mee. Dat zorgt voor spektakel op het water. De leden van TOR doen in verschillende boten mee aan deze race, maar zijn ook de instructeurs en stuurtjes van de bedrijfsploegen die dit jaar mee doen aan een speciale wedstrijd over 1000m en 500m. De afgelopen weken hebben de TOR leden ploegen van Traverse (4 ploegen), De Rooi Pannen (3 ploegen), Het Elisabeth – Twee Stedenziekenhuis (afd.ICT) (2 ploegen) en het Koning Willem II College de beginselen van het roeien aangeleerd. Ook 2 ploegen van D66 doen mee om de strijd met onderwijs en het bedrijfsleven aan te gaan. De bedrijfsploegen zijn gedreven, soms met twee trainingen in de week. Ze leren samenwerken in de boot en leren wat het inhoud om gelijk te roeien en snelheid te maken. De voorbereiding heeft al vele mooie sportmomenten opgeleverd. Rekening houden met elkaar, het ultieme teambuilding in 4 weken, met de MoordRegatta als afsluiting.

De Tilburgse Open Roeivereniging is de gastheer van de ruim 1000 bezoekers en deelnemers, de vele TOR vrijwilligers maken dat de organisatie staat als een huis. Om 09.45 uur is de start van de 2km voor de jeugdroeiers en 1ste jaar studentenploegen aansluitend om 10.45 uur de start in Haghorst van de eerste 6,5 km race. De bedrijfsploegen starten om 12.30 uur met hun 1000m meteen gevolgd door de 500m. boord-aan-boord race. En dan zal om 15.00 uur de tweede heat over 6,5 km van start gaan in Haghorst en zullen de ploegen zo’n 20-30 minuten later over de finish gaan voor het clubhuis van TOR op de Watersportbaan Tilburg.
Alle wedstrijden zijn vanaf de kant te volgen. Langs het kanaal ligt een goed fietspad en zijn de 2km, 1km en de 500m op de Watersportbaan Tilburg (lees Wilhelminakanaal bij Beekse Bergen) te volgen. De 6,5 km races zijn vanaf Haghorst ook per fiets te volgen of staande op één van de twee bruggen waar de ploegen onderdoor varen. Het is spectaculair om de ranke roeiboten in volle vaart aan te zien komen varen op de smalle bruggen. Ze schieten dan op volle snelheid onder de toeschouwers door om hun race richting de Watersportbaan te vervolgen. Alle boten starten achter elkaar met een tijdverschil van 15 seconden, de langzame boten worden dan vervolgens door de snellere ploegen ingehaald op het smalle Wilhelmina kanaal.