Tilburg 3 oktober 2015

De 12de editie van de Moordregatta van de Tilburgse Open Roeivereniging was zaterdagochtend om 7 uur al prachtig om te zien. De opkomende zon zorgde voor een feeërieke sfeer over het lakenstrakke water van het Wilhelminakanaal, een prachtige stilte voor de donkere kolken van de roeiers uit alle windstreken van Nederland.

Iets voor tienen waren het de junioren in verschillende leeftijdscategorieën (van 12-18 jaar) die in de skiff, de twee en de vier over 2000m de onderlinge strijd aangingen. Sjoerd van Loon liet weer van zich horen door de winst te pakken in de Jongens 16 skiff, Zef Thelen was in de Jongens 18 skiff ook weer snel, maar was de enige in zijn categorie. Daarna was het de beurt aan de eerste 6,5km race. Bij de start bij de sluis van Haghorst was het druk met boten die allen met 15 seconden tussenruimte zo snel mogelijk onder de twee bruggen op het parcours naar het clubhuis van TOR wilden roeien. De acht van Vidar zette in de ochtendheat de snelste dagtijd neer (21.45min) en werden daarmee winnaar van de Bockenrijdersbokaal. De gestuurde heren vier van TOR was ook de snelste ploeg (24.01 min) in hun categorie, echter ze moesten de Bosche ploeg van De Hertog in het eindklassement voor laten nadat de leeftijdscorrectie was toegepast. Deze correctie vindt plaats op leeftijd zodat alle ploegen met elkaar vergeleken kunnen worden en er een overall winnaar berekend kan worden. De gestuurde dames vier van TOR /Scaldis was absoluut derde (27.23 min) en in de uituitslag 6de van de 15 ploegen waarin totaal 7 dames vier van TOR deelnamen. In de tweede 6,5 km van de dag was het de junioren dubbel twee met Zef Thelen en Max Menten die absoluut ook de snelste twee van het veld (24.31 min) gevolgd door de jonge Masters (27 jaar +) Arno Smet en Thomas Breukink (25.22 min) echter in de omrekening kwamen ze uit op plek 4 en 8 van de 13 ploegen.

In het middenblok was het de beurt aan de 12 business ploegen die met elkaar streden om de winst van de dag. Na 4 weken trainen moesten de roeiploegen van De Rooi Pannen, Twee Steden-Elisabeth Ziekenhuis, D66, Traverse en het Koning Willem II college in de C-vier met stuurtjes van TOR laten zien wat ze hadden geleerd. De Rooi Pannen bleek na alle races de snelste ploeg in huis te hebben.
Het middag blok van de 6,5 km kwam binnen met als eerste ploeg een snelle (en oude) Beatrix acht uit Eindhoven die daarmee om correctie de winst naar zich toe trok. De junioren vier van TOR in combinatie met Breda in de gestuurde vier liet met een vlammende eindsprint zien dat er na 6,5 km nog steeds macht in de benen zat (27.25min) en de Lola dubbel acht van TOR roeide in 29.19 min in een degelijke haal naar de finish. De dag werd afgesloten zoals het begon, een prachtige ondergaande zon op de mooiste roeibaan van het Zuiden: de Watersportbaan Tilburg.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.