Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent heeft het ‘Ormer ICT / New Care Supplements schaatsteam’ officieel gepresenteerd. Het ambitieuze schaatsteam bestaat uit vijf toptalenten met medaillekansen in het marathonschaatsen. De presentatie vond plaats op het hoofdkantoor van New Care Supplements in Waalwijk.

De hoofddoelstelling van het team is talentvolle marathonschaatsers de kans geven zich te ontwikkelen; een kweekvijver dus voor schaatstalent. Maar Angenent wond tijdens de presentatie bij medehoofdsponsor New Care Supplements geen doekjes om zijn ambities: ‘Ondanks de jonge groep gaan we minimaal voor een aantal podiumplaatsen. Het is een ontzettend hechte groep, die elkaar door en door kent. Als we op deze weg doorgaan, ziet de toekomst er goed uit.’ Zo won het jongste en nieuwste teamlid Igor Baars (16 jaar) vorige week direct al de eerste marathon in het pak van Ormer ICT / New Care Supplements. In de wedstrijd werden verschillende ontsnappingen teniet gedaan, waarna Igor de sprint van het peloton wist te winnen.

Het team wordt gecomplementeerd door Wabe de Rooij (19 jaar), Max van Honschoten (19 jaar), Maikel Stam (18 jaar) en Joram Verkerk (19 jaar). Eerdere toppers als Joerec Cijsouw, Evert Hoolwerf, Bart Hoolwerf, Antwan Tolhoek, Mats Stoltenborg hebben zich in het verleden al ontwikkeld onder de vleugels van Henk Angenent. Komend seizoen maakt het Ormer ICT / New Care Supplements schaatsteam zijn opwachting op onder meer de Vierdaagse, het NK voor de belofte, de Oostenrijkse Weissensee en een aantal wedstrijd in Zweden.

Ormer ICT
Voor het vijfde jaar op rij is Ormer ICT (dit keer mede-)hoofdsponsor van het jonge en succesvolle schaatsteam van Henk Angenent. Het team is dit jaar uitgebreid met nieuwe, talentvolle rijders, de prestaties van vorig jaar kunnen zomaar geëvenaard of zelfs overtroffen worden! Ormer ICT heeft een passie voor sport. Sport verbindt, creëert teamspirit en kan niet zonder gedrevenheid. Belangrijke waarden die we terugvinden in topsport. Jan Willem Jongebreur, directeur Ormer ICT: ‘Elke schaatser heeft een team achter zich nodig om de top te kunnen bereiken. Ormer ICT maakt onderdeel uit van het team dat haar klanten helpt om op het hoogste niveau te presteren. We zijn er dan ook trots op dat we deze schaatsers kunnen helpen bij het uitblinken in hun talent.’

New Care Supplements
Na een prettige samenwerking afgelopen seizoen, heeft New Care Supplements zich dit seizoen als hoofdsponsor verbonden aan het schaatsteam van Henk Angenent. Directeur Frank Menue is in zijn nopjes met de intensievere samenwerking: ‘Het is geweldig dat New Care Supplements nu hoofdsponsor is en de jonge ploeg voorziet van voedingsadviezen en voedingssupplementen. Hier is namelijk nog veel te leren voor ze. De schaatsploeg is een onderdeel van ons prachtige scala aan sportambassadeurs.’

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: