Inleiding
In Rotterdam vond in en om de Willem Alexander roeibaan het NK Sprint Triatlon plaats. Ook een flinke delegatie atleten trainend bij het RTC Brabant gevestigd in Tilburg/Oosterhout streden op de sprintafstand mee om de titels.

Een Sprint Triatlon is een hele korte triatlon over 750m zwemmen, 20km wielrennen en 5km hardlopen.

Meisjes
Bij de meisjes, die streden over de halve sprintstand (375 – 10,6 – 2,5) wist Soo Yin van Noorloos uit Wijk en Aalburg op een fraaie 11e plaats te finishen.

Junioren meisjes
Bij de junioren meisjes stonden 3 atletes van het RTC Brabant aan de start. Het zwemmen verliep chaotisch met veel duwen en trekken. Nikita van den Ouden uit Rilland kon hier het beste mee omgaan en pakte al snel de kop. Zij klom als eerste het water uit. Tijdens het fietsen zakte zij terug naar een 7e plaats terwijl Kim van ’t Verlaat (Spijkenisse) in het veld naar voren kwam. Nikita moest tijdens het afsluitende looponderdeel terrein prijsgeven en werd uiteindelijk 16e in 1:12:00. Kim liep juist heel sterk en finishte heel mooi als 6e in 1:07:43

Willemijn Fuite uit Berkel Enschot is niet de snelste zwemster en kon daardoor in de wedstrijd niet vooraan meestrijden. Als atlete die ook aan atletieksport op de loopnummers actief is wist zij wel een mooie looptijd neer te zetten en uiteindelijk als 22e over de finish te komen in 1:16:19.

Jongens junioren
Zes atleten die samen bij het RTC Brabant trainen stonden aan de start van dit NK.

Joey Van ’t Verlaat uit Spijkenisse scoorde hier als beste en kwam binnen het uur als 4e over de eindstreep (58m30s). Syb de Jong uit Breda wist een fraaie 8e plek te veroveren en finishte ook nog binnen  het uur (59:45). Roel Linde uit Capelle aan de IJssel is er een tijd uit geweest vanwege de ziekte van Pfeiffer, maar is weer op de weg terug. Met zijn zwemonderdeel was hij niet tevreden, maar op de fiets en vooral tijdens de daaropvolgende wissel en het looponderdeel wist hij mooie tijden neer te zetten. Roel finishte als 22e in 1:07:58

De andere RTC deelnemers: Rens de Ridder (14e), Jaimy Voogt (19e) en Tobias Martinot (21e)

Elite dames
Eva Cornelisse uit Rhoon finishte als 10e bij de Elite Dames in een tijd van 1:07:18.

Elite heren
Bij de Elite Heren stonden 2 RTC Brabant atleten aan de start.

Koen Hijman wist een fraaie 9e plek te behalen op dit Kampioenschap.

De Zeeuw Chris Steenbakker, nu wonend in Breda, ging bij het zwemmen hard van start maar miste door een mindere wissel de aansluiting met de eerste fietsgroep. In de tweede groep deed hij alles om aan de kop van de wedstrijd terug te komen en sprong zelfs in mijn eentje uit die groep weg. Met deze strategie verspilde hij echter veel krachten waardoor het looponderdeel niet naar zijn tevredenheid ging en hij als 27e over de finish kwam in 1:00:51. Chris was niet tevreden met zijn klassering, maar vergeleken met vorig jaar is er wel veel progressie zichtbaar.

Team relay Junioren
Als afsluiting van de dag was er een team-relay wedstrijd. Teams bestaande uit 2 dames en 2 heren doen in estafettevorm een wedstrijd waarbij ieder teamlid 200m zwemt, 5km fietst en 1,5km hardloopt.

Bij de junioren wist het team van TVS’90 met daarin Kim en Joey van ’t Verlaat die beide trainen bij het RTC Brabant beslag te leggen op een 2e plaats.