Voorafgaand aan het WK hebben wij een aantal interviews gehouden bij deelnemende coaches en spelers. Vandaag de aanvoerder van Australië: Lliam Webster.

Webster is 32 jaar oud en speelt al bijna heel zijn carrière bij Melbourne Ice. Wel heeft hij wat uitstapjes gemaakt naar Europa. Hij heeft gespeeld voor de EC Pferdeturm Towers op het 4e niveau in Duitsland en daarvoor is hij twee seizoenen actief geweest op het tweede niveau in Finland. Sinds 2003 komt hij uit voor het nationale team van Australië.

1. Wordt dit de eerste keer dat u Nederland zal bezoeken?

Ja! Ik wil al heel lang een keertje naar Nederland. Het kwam er alleen helaas nooit wat van, tot nu.

2. Wat weet u van het Nederlandse ijshockey?

Ik weet dat er een goede competitie, met een rijke historie is in Nederland. Er zijn veel spelers die de afgelopen jaren zowel in Nederland als Australië hebben gespeeld. Waaronder een paar hele goede vrienden van mij, de competitie is voor mij dus niet onbekend.

3. Voor welk team speel je gedurende het seizoen?

Ik speel voor de Melbourne Ice in de Australian Ice Hockey League.

4. Wat is je favoriete positie, en waarom?

Ik vind het erg leuk om als defence te spelen en op die positie belangrijk te zijn in de opbouw. Maar eigenlijk lijkt elke positie mij wel leuk, behalve goalie!

5. Hoe ziet jouw voorbereiding op het WK eruit?

We hebben een trainingskamp met het team voordat het WK in Tilburg start. Daarvoor hebben spelers thuis hun eigen pre-season trainingen.

6. Naar welke wedstrijd kijk je het meeste uit?

Ik vind het altijd tof om tegen het thuisland te spelen op wereldkampioenschappen, dus ik kijk zeker uit naar de wedstrijd tegen Nederland. Ook is er inmiddels wel een goede rivaliteit tussen ons, Servië, Belgie en IJsland, naar die wedstrijden kijk ik ook uit.

Tickets

Nog geen tickets?

Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketpoint. Het complete programma van het wereldkampioenschap en meer informatie is te vinden op http://wmiia2018.iihf.hockey/.