Voorafgaand aan het WK hebben wij een aantal interviews gehouden bij de deelnemende coaches en spelers. Vandaag de coach van het Nederlandse team: Doug Mason. Nederland is nieuwkomer in groep IIA, vorig jaar degradeerde het team uit groep IB.

1 & 2. 

Naam: Doug Mason
Leeftijd: 62 (20.08.1955)
Jaren ervaring: 30 jaar

3. Wat weet u van de andere landen?

Ik weet niet heel erg veel over de tegenstanders. Dat gebrek aan kennis maakt het erg spannend. Vanwege de spanning zit het positieve enthousiasme er in de aanloop naar het WK des te meer in.

4. Naar welke wedstrijd kijkt u het meest uit?

Ons hoofddoel is winnen. Onze “mindset” is er daarom op gericht elke tegenstander met hetzelfde respect te benaderen en om elke wedstrijd het beste uit ons zelf te halen.

5. Wat is uw mooiste herinnering aan het Nederlandse team?

Tijdens een B WK in Krakau, Polen, hebben wij het gastland (Polen) 3-1 verslagen in een uitverkocht stadion. Het hele stadion heeft ons toen een staande ovatie gegeven voor onze prestatie. Een compliment van de Poolse fans dat ik nooit meer zal vergeten.

6. Hoe bereidt u zich voor op het WK in Tilburg?

Het communiceren van een “play to win” boodschap aan de spelers zal heel erg belangrijk zijn in de teamvoorbereidingen. In mijn persoonlijke voorbereiding, ga ik mijn gedachten op een rijtje zetten om goed te weten wat de belangrijkste strategieën zijn die ik in twee weken in het team wil bouwen.

Tickets

Nog geen tickets?

Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketpoint. Het complete programma van het wereldkampioenschap en meer informatie is te vinden op http://wmiia2018.iihf.hockey/.