Ben jij de nieuwe Sven Kramer of Ireen Wüst? Kom je schaatstalent laten zien op zaterdag 24 maart op de Ireen Wüst IJsbaan. Tilburgse schoolkinderen en hun (groot)ouders zijn van harte welkom op het T on Ice schoolschaatskampioenschap op zaterdag 24 maart.

Schaatsen is bij uitstek een Nederlandse sport. Tilburg kent met de Ireen Wüst IJsbaan en het IJssportcentrum in Stappegoor een perfecte omgeving om diverse ijssporten zoals langebaanschaatsen, ijshockey en curling te beoefenen.

Dé manier om jeugd kennis te laten maken met schaatsen is het schoolschaatsen. Rotaryclub Tilburg Triborch, IJsclub Tilburg en Sportbedrijf Tilburg dragen het schoolschaatsen al 8 jaar lang een warm hart toe. Daarom ondersteunen zij het schoolschaatsen in Tilburg. Schoolschaatsen draagt bij aan de doelstellingen van ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ en is een mooie manier om een gezonde leefstijl onder kinderen te bevorderen.

Zeker 1.600 kinderen maken op deze manier jaarlijks kennis met de schaatssport. Met de schoolschaatskampioenschappen op 24 maart worden alle schoolkinderen uitgenodigd hun schaatstalent nog een keer te laten zien. Dit event dient tevens als afsluiting van een mooi winterseizoen op de Ireen Wüst IJsbaan.

Belangrijke info

  • Wanneer: 24 maart
  • Waar: Ireen Wüst IJsbaan
  • Wie: alle schoolschaatskinderen, hun leeftijdgenoten en (groot)ouders
  • Tijd: van 17.30 uur tot 21.30 uur

Aanmelden en gratis entree!
De entree is gratis en aanmelden kan via de website www.Tonice.nl. Naast diverse schaatswedstrijdjes is er de mogelijkheid om actief kennis te maken met langebaan- schaatsen, curling en ijshockey. Verder is er natuurlijk iets te eten, te drinken en is er muziek dus voldoende gezelligheid en vermaak, ook voor de toeschouwers . Het belooft een mooie happening te worden!