Giliano Wijnaldum is Willem II’s eerste versterking van 2018. De 25-jarige verdediger speelt tot het einde van dit seizoen in het Tilburgse rood, wit en blauw.

Wijnaldum genoot zijn jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam en verruilde de Rotterdamse club in 2008 voor AZ, waar hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie maakte. In 2013 won Wijnaldum met AZ ten koste van PSV en zijn oudere broer Georginio de finale van het KNVB bekertoernooi. Na zijn periode in Alkmaar, was hij in Nederland ook actief voor FC Groningen en Go Ahead Eagles. Bij de Groningers werkte hij samen met Erwin van de Looi.

Duitsland en VS
Daarna begon voor Wijnaldum het buitenlandse avontuur. Na een seizoen bij het Duitse VFL Bochum, ging de geboren Rotterdammer in de Verenigde Staten aan de slag bij Philadelphia Union. Sinds 2012 kwam Wijnaldum ook zestien keer uit voor verschillende jeugdelftallen van Oranje.

Defensief dun bezet
Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘We hebben Giliano aangetrokken omdat we in de achterhoede dun bezet zijn. Het is voor ons en voor hem een voordeel dat hij reeds met Erwin (van de Looi, red.) heeft samengewerkt en bekend is met de Eredivisie.’

‘Punten laten liggen’
Wijnaldum doorstond vrijdagmiddag de medische keuring en tekende zaterdagochtend voor zijn eerste training zijn contract. ‘Ik heb veel zin om hier aan de slag te gaan. Ik weet dat Willem II in de eerste seizoenshelft ongelukkig en overbodig punten heeft laten liggen. Dat moeten we in de tweede seizoenshelft voorkomen zodat we naar boven kunnen gaan kijken’, vertelt Wijnaldum.

Mee naar Portugal
De verdediger gaat spelen met rugnummer 15. Zondagochtend stapt hij met Willem II in het vliegtuig voor het trainingskamp in Portugal. Wijnaldum: ‘Een perfecte gelegenheid voor mij om de trainers en spelers te leren kennen.’