Willem II heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Twente met 3-1 gewonnen. De Tricolores kwamen door een benutte penalty van Oussama Assaidi op achterstand. Via Fran Sol (2x) en Ismail Azzaoui werd de achterstand omgebogen en in een 3-1 overwinning omgezet. De eerste thuisoverwinning van dit seizoen is een feit. 

Keeperswissel
De verrassing in de basisopstelling van Willem II was keeper Mattijs Branderhorst, die de plaats van de geblesseerde Timon Wellenreuther innam. Ook voor Jordy Croux was een basisplaats ingeruimd.

Beide flanken
Willem II probeerde met name via de flanken gevaar te stichten. Vanaf links en rechts werd spits Fran Sol op maat bediend, maar in beide gevallen werd met een kopbal niet het gewenste resultaat geboekt. FC Twente slaagde er in zijn geheel niet in om keeper Branderhorst op de proef te stellen, wat volgens trainer René Hake achteraf verwoord werd als een wanprestatie.

Achterstand 
Toch namen de Tukkers na veertig minuten de leiding. Nadat Fran Sol in het strafschopgebied zijn tegenstander Thomas Lam opzichtig vasthield, wees de arbiter naar de penaltystip. Oussama Assaidi schoot de bal strak in de rechterhoek, achter keeper Branderhorst die nog wel in de goede hoek lag: 0-1. In blessuretijd van de eerste helft herstelde Sol zijn ‘foutje’. Uit een strakke corner van Jop van der Linden kopte hij bij de tweede paal de bal onhoudbaar tegen de touwen: 1-1.

Voorsprong
Via wederom een spelhervatting dacht FC Twente na de rust wederom gevaarlijk te worden. Een vrije trap kort na rust voor FC Twente werd door Danny Holla in de muur geschoten en in de rebound ging de bal hoog over het doel. De eerste kans voor Willem II in de tweede helft leverde wel direct een doelpunt op. Freek Heerkens pompte de bal vanaf de rechterflank voor het doel. Fran Sol kopte de bal op doel, maar keeper Brondeel kon met zijn vuist een treffer voorkomen. Op de rebound (volley) van de ingevallen Ismail Azzaoui was hij kansloos: 2-1.

Beslissing
Daarna voerden de Tukkers de druk op het doel van de Tricolores op, maar de Tilburgse verdediging gaf geen krimp. De minuten tikten weg. Net als in de eerste helft viel ook nu in de blessuretijd een treffer. Vanaf links gaf Tsimikas een voorzet op Sol, die de bal beheerst in het doel schoof: 3-1.

‘We willen meer’
Erwin van de Looi was na afloop tevreden met de drie punten. ‘Vandaag moeten we genieten van de overwinning. De aansluiting is gevonden. Vanaf morgen gaan we weer verder, want we willen uiteraard meer!’

Tekst: Enrico van den Elshout