Op vrijdagavond 13 november werd T-Kwadraat Tilburg volgebouwd met 48 tafeltennistafels. Rond middernacht stond alles klaar voor een super tafeltennisweekend.

Op zaterdag kwamen 201 jeugdspelers uit heel Nederland naar Tilburg. Bij dit breedtesporttoernooi werd niet alleen gespeeld om een mooie beker, maar ook om een hogere licentie. Elke winnaar of winnares promoveerde naar de subtop van Nederland. Dit leidde tot heel veel mooie en vooral ook spannende wedstrijden. Ietsje voor 18.00 uur werden de laatste prijzen uitgereikt. Emma Jacobs van TIOS ’51 (Tilburg Reeshof) behaalde de overwinning bij de meisjes kadetten. Bij de jongens junioren behaalde Roy Kokx van BSM uit Dongen een mooie 2e plaats. Anya Cao (TIOS ’51) verloor nipt in de halve finale van de welpenklasse.

Op zaterdagavond speelden ca 40 Tilburgers (waaronder diverse vluchtelingen) een gezellig tafeltennistoernooi. Dit werd georganiseerd door het Buurtsportteam van de gemeente Tilburg.

Op zondag 15 november waren er ook 2 toernooien. Het A-jeugdranglijsttoernooi is een echt toptoernooi met vrijwel de gehele Nederlandse jeugdtop. Kim Staps en Julia Cao van TIOS ’51 eindigden hier op de 5e, respectievelijk 6e plaats. In de andere helft werd gestreden om de titel ZuidWest (=Brabant+Zeeland) kampioen 2015. Hier behaalde Lennart Slaats van Belcrum (Breda) de titel in de hoogste categorie.

Een mooi weekend, met een combinatie van topsport en breedtesport, maar vooral een zeer sfeervol evenement in Sporthal T-kwadraaat in Tilburg. De organisatie gaat evalueren en richt zich hierbij vooral op de toekomst. Ook de komende jaren staat Tafeltennis op de kaart in Tilburg.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;