Tilburg, 1 mei – In het kader van het 75-jarig jubileum van Tafeltennisvereniging LUTO vond vandaag het officiële startsein plaats van het programma Fifty+ViTT. Voormalig tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop was speciaal naar de Jan Aartestraat gekomen om een clinic voor ouderen te verzorgen.

Ook de tienjarige Fleur van Riel had de eer om een potje tegen de tafeltenniscoryfee te spelen. Fleur is niet de minste tafeltennisster. Ze traint drie tot vier keer per week en wist de aandacht vanwege haar hoge niveau dan ook al snel op zich gericht. Achteraf vond het ze het een hele eer om tegen de grote Vriesekoop te mogen spelen: ‘Het was erg leuk en het ging ook best goed. Ik kreeg ook nog een nuttige tip van haar, die ga ik zeker toepassen tijdens de wedstrijden.’

Na eerst op turnen te hebben gezeten speelt Fleur sinds tweeëneenhalf jaar tafeltennis bij Tios ’51. In tafeltennis kan ze ‘er lekker tegenaan gaan’, zoals zij het zelf omschrijft. Aan ambities geen gebrek, ooit hoopt ze in het Nederlands team te spelen.

Door: Theo van Etten

 

Klik op de eerste afbeelding om de serie in een slide-show te bekijken;