Op zondag 1 maart wordt voor de veertiende maal voor zowel wedstrijdatleten als sportieve liefhebbers de Rico Salvettiloop georganiseerd over de afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. Alleen op de 10 kilometerloop starten ook lopers die deelnemen aan het bekende ZLM circuit onder auspiciën van de KNAU. Maar ook vele recreanten starten op deze afstand.

Het parcours leidt door de bosrijke omgeving van Moergestel en bestaat uit een ronde van 5 kilometer door de schitterende omgeving van bossen en vennen van Moergestel en Oisterwijk en is grotendeels verhard.

De start van alle afstanden is om 11 uur bij het clubgebouw van Sportvereniging  Roef!, Stokeind 13 in Moergestel. Voor de 3 eersten  bij zowel dames als heren op elk van de drie afstanden zijn prijzen beschikbaar.  En aan alle deelnemers wordt na afloop soep, fruit en een herinnering aan deze loop verstrekt. De tijdregistratie vindt elektronisch plaats en geeft ook de mogelijkheid om over de netto-looptijd te beschikken.

Het inschrijfgeld bedraagt:  bij  voorinschrijving € 5.-, en bij na-inschrijving € 8.- Voorinschrijving is mogelijk tot en met 23 februari.  De mogelijkheid tot voorinschrijving voor 23 februari  stopt echter als het aantal van 400 is bereikt. Daarnaast is inschrijven op de dag zelf vanaf 9.45 uur mogelijk.

Op de site ricosalvettiloop.inoisterwijk.nl vindt u verder alle informatie over parcours, inschrijven, starttijd, bereikbaarheid van het parcours enz.